23948sdkhjf

Erhvervsfolk kan møde IKT-toppen på Aalborg Universitet

De fleste virksomheder kan have mere gavn af informations- og kommunikationsteknologi, end de er klar over – og dørene på Danmarks største IKT-universitet er mere åbne, end de måske tror. Den 1. april kan erhvervslivet møde forskere og netværk på Aalborg Universitet.
I dag er der nærmest ingen grænser for, hvor informations- og kommunikationsteknologi (IKT) kan gøre gavn, og både forskere og producenter flytter hele tiden grænserne for, hvad der er muligt. Netop samarbejdet mellem virksomheder og universiteter er en af styrkerne i den position, som Nordjylland har inden for IKT, og dette samarbejde vil Aalborg Universitet (AAU) gerne være med til at udvide.

Derfor åbnes dørene for erhvervslivet tirsdag d. 1. april om eftermiddagen og aftenen, hvor alle de mange forskellige forskergrupperne inden for IKT i fællesskab præsenterer de samarbejdsmuligheder, der skal skabe fremtidens IKT-løsninger. Eksemplerne på, hvordan erhvervsliv og forskning kan spille sammen, er allerede mange, så de besøgende 1. april vil på denne udstillingsmesse kunne opleve blandt andet 3D-lyd i jagerfly, intelligent klimastyring i grisestalden, mobile designlaboratorier og forretningsmuligheder på sociale netværk som Facebook.

- Grunden til, at vi slår dørene op på denne måde, er, at vi meget gerne vil udbygge samarbejdet med erhvervslivet yderligere, også på IKT-området, for det bliver både vi og de nordjyske firmaer stærkere af. Hvis man gør tingene rigtigt, vil nye IKT-indsatser få stor betydning for et firmas bundlinje, for IKT kan anvendes overalt, i produktionen, på kontoret, i marken og så videre, siger dekan Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet. Han håber, at initiativet kan være med til at knytte nogle stærke bånd mellem erhvervsfolk og forskere for dermed at søsætte nye projekter og aktiviteter.

Det store arrangement kaldes ”Sammenstød på toppen af IKT” og er en del af AAU’s initiativ ”På Toppen af IKT”, der binder alle de IKT-relaterede indsatser på Aalborg Universitet sammen i ét stort, mangfoldigt netværk af forskere, erhvervspartnere, studerende, ledere og undervisere. Ved arrangementet den 1. april vil de fremmødte blandt andet kunne deltage i en konkurrence om at vinde en professor, høre indlæg om kultursammenstød samt networke med mange forskellige typer IKT-eksperter. Tilmeldingen sker på http://sammenstod.aau.dk , og det er gratis at deltage.

”Sammenstød på toppen af IKT” tirsdag d. 1. april afvikles som en slags åbent hus-arrangement, hvor der er adgang på Niels Jernes Vej 14 mellem kl. 16 og 20.

Kilde: Aalborg Universitet http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111