23948sdkhjf

Fødselshjælp til nye sundhedsprodukter

Ny satsning skal sikre nye og mindre virksomheder adgang til sundhedsmilliarder.
Virksomheden Spiromagic står med en brugervenlig lungefunktionsmåler, som kan spare 20 procent på indlæggelser for KOL- og astmapatienter. Men selv om produktet er testet og afprøvet, har Spiromagic som mange andre virksomheder svært ved at finde vej ind og få del i det offentlige milliardmarked inden for sundhed og velfærdsteknologi og gøre gavn for borgerne.

En række væksttiltag er sat i gang for at sikre, at mindre virksomheder som Spiromagic får den nødvendige hjælp til at finde vej ind i sundhedssektoren, så nye innovative produkter ikke bliver kvalt ved fødslen. Bl.a. bliver små vækstvirksomheder matchet med etablerede health care koncerner som Phillips Healtcare og Zealand Care.

Det er Væksthus Hovedstadsregionen, der står bag initiativet. Såkaldte Commercial Board sparringsrunder er en del af Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi, hvor førende kompetencer inden for sundhed og velfærdsteknologi er samlet. Netværket har fået tildelt 12 mio. kr. fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen. Hertil har Region Syddanmark lagt yderligere 8,9 mio. kr. i puljen.

- Mange mindre virksomheder, der udvikler produkter eller services til velfærdsområdet, har ikke den viden eller de kompetencer, det kræver at åbne dørene til kommunerne og sundhedsvæsenet. Med Commercial Board de får sparring og adgang til konkrete personer fra kommuner og regioner, som kan hjælpe til med at åbne døre, forklarer Gunhild Sander Garsdal, der er projektchef hos Væksthus Hovedstadsregionen.

Skræddersyet ekspertsparring
Virksomhederne får mulighed for at møde et håndplukket panel af kunder fra det offentlige og andre virksomheder der har opnået succes på det offentlige marked. Det første Commercial Board er allerede afholdt.

- Vi skræddersyer hvert Commercial Board efter behovene hos de virksomheder, der er udvalgt til at deltage, forklarer Gunhild Sander Garsdal.

Spiromagic er en af de virksomheder, der deltog med en testet og afprøvet lungefunktionsmåler målrettet både sundhedssektoren og de private forbrugere på det første Commercial Board.

- Commercial Board sparringsrunden har givet os en klar indikation på, hvad vi skal satse på, hvor vi skal satse og hvordan vi helt konkret får eksekveret vores markedsplaner. Samtidig har vi fået åbnet døre til bl.a. Region Hovedstaden, siger adm. for Spiromagic direktør Jørgen Ole Kjær.

Skabe vækstmuligheder for virksomhederne
Innovationsnetværket for Sundhed og Velfærdsteknologi tager udgangspunkt i den voksende efterspørgsel efter teknologi og services, der kan hjælpe borgere med særlige behov til i højere grad at forblive selvhjulpne.

Ifølge Birgitte Dam Kræmmergaard, der er formand for Innovationsnetværket, er der stor efterspørgsel og uudnyttet vækstpotentiale på området teknologi og service.

- Vi optimerer virksomhedernes muligheder for at skabe løsninger, der tager udgangspunkt i reelle behov, med den selvhjulpne borger i centrum, og understøtter, at virksomhederne i sidste ende står med konkurrencedygtige forretningsmodeller, som kan eksporteres og skabe vækst til Danmark, siger Birgitte Dam Kræmmergaard.

Partnerne i Innovationsnetværket for Sundhed og Velfærdsteknologi er ud over Væksthus Hovedstadsregionen Aalborg Kommune, Alexandra Instituttet, DELTA, MedTech Innovation Center, Syddansk Sundhedsinnovation, Syddansk Universitet, Teknologisk Institut samtWelfare Tech.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078