23948sdkhjf

Mita-Teknik følger i kundernes fodspor

Aktiviteterne i udlandet får et løft hos producenten af styrings- og overvågningssystemer til vindmølleindustrien.
Investeringer, som understøtter forholdet til kunderne og udviklingen af ny teknologi, er der ikke tvivl om hos Mita-Teknik. Det er der heller ikke, når snakken falder på det midtjyske firmas aktiviteter i udlandet. Begge steder vil man fortsat øge indsatsen.

Mita-Teknik sælger sine systemer over hele verden, med den primære afsætning til Asien og Vesteuropa. Men hvor man præcis vil sætte ind geografisk afhænger af, hvordan kunderne, vindmøllefabrikanterne, agerer ud i verden.

- Vi følger i kunderens fodspor. På den måde bliver beslutningerne truffet ud fra, hvor kunden er, og hvordan vi kommer tættest på dem, forklarer direktør Jesper Andersen om Mita-Tekniks strategi.

Mita-Teknik har hovedkontor i Rødkærsbro samt datterselskaber i Lviv i Ukraine, Ningbo i Kina, og Chennai i lndien, samt Chicago i USA. Virksomheden har 238 ansatte. De 113 sidder i Danmark, mens der i resten af verden er 125 medarbejdere.

Vil være mindre afhængig af Danmark
Med det stigende aktivitetsniveau ude i verden følger det, at leverandøren af overvågnings- og styringssystemer også skal vokse på medarbejdersiden. Heri ligger også, at der vil være vækst i antallet af ansatte ved hovedkontoret i Rødkærsbro. Blandt andet fordi den viden, der er opbygget i virksomheden, skal bredes ud i hele organisationen.

- Med flere folk i udlandet skal der også være dygtige ressourcer i Danmark, så vi sikrer overførsel af knowhow. De bedste i udlandet skal være de bedste, og det kræver uddannelse i eller fra Danmark, fortæller Jesper Andersen og tilføjer, at det gælder alle Mita-Tekniks medarbejdere ude i verden, som har kundekontakt eller teknisk kontakt med kunder.

Afhængigheden af kontakt til eksperterne i Rødkærsbro skal dog reduceres, så afdelingerne bliver mere selvkørende på lokaliteterne i forbindelse med uddannelses- og oplæringsfasen.

- Vi skyder efter at uddanne superbrugere, der kan tage sig af uddannelse af de nye folk lokalt. Dermed er man ikke altid afhængige af Danmark, siger Jesper Andersen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094