23948sdkhjf

Milliardkontrakt til Terma

Teknologifirmaet skal fremstille haleror til Joint Strike Fighter via en aftale med BAE Systems, som er underleverandør til kampflyet.
Terma Aerostructures skal levere komponenter som haleror til en værdi af op til 250 mio. dollars (1,65 mia. kr.) til F-35 Joint Strike Fighter.

Aftalen, som er indgået med underleverandøren på kampflyet BAE Systems, er et Memorandum of Agreement, der afspejler de nuværende F-35 leveringsplaner samt udvidelser de næste 20 år. Den omfatter komponenter til alle tre typer F-35 samt F-35A.

- Denne MOA viser den tillid vi har opbygget med BAE Systems. Det er et stærk bevis på Termas nuværende og fremtidige position i F-35 programmet, og det viser hvordan, samarbejde kan gavne Terma, danske industri og F-35 programmet som helhed. Terma har etableret en solid og troværdig teknologisk base til vores fremtidige engagement i programmet. For nuværende forbereder Terma fremtidige investeringer i teknologi og produktionsfaciliteter, udtaler Termas CEO, Jens Maaløe.

Terma og F-35

Terma har været involveret i F-35 siden Danmark gik ind i programmet i 2002.

Termas samarbejde med BAE Systems på kampflyet strækker sig tilbage til 2006, hvor firmaerne underskrev et Letter of Intent om fremtidigt samarbejde. Det blev i 2009 omsat til en kontrakt om levering af maskindele til F-35 og i 2013 indgik firmaerne en langtidsaftale om fremstilling af kompositoverflader til den vertikale og horisontale hale på F-35.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156