23948sdkhjf

Rohde & Schwarz bag 12.000 kilometer mobiltjek

Huller i mobildækningen i Nordjylland bliver gået efter i sømmene med udstyr fra Aalborg-baseret producent af kommunikationsudstyr og måleinstrumenter.
Rohde & Schwarz, hvis danske afdeling

Søger folk til ny afdeling

På trods af, at Rohde & Schwarz først for nyligt officielt indviede sin nye udviklingsafdeling i Aalborg, er virksomheden på jagt efter fem nye ingeniører til afdelingen.

Ud af Rohde & Schwarz' 70 ansatte i Aalborg er 20 tilknyttet udviklingsafdelingen.

Medarbejderne i udviklingsafdelingen arbejder med software udvikling af embedded komponenter, der anvendes i produkter som f.eks. mobilnetværk inden for optimering af brugeroplevelse i netværksløsninger.
ligger i Aalborg, har udviklet måleudstyret Freerider 3, der nu skal bruges i en detaljeret kortlægning af mobildækningen i Nordjylland.

Måleudstyret, der bliver kørt rundt på de 12.000 km offentlig vej i Nordjylland, består af en kasse med seks smartphones, en frekvensscanner samt en computer og en strømforsyning. Det hele kan styres via en tablet med særlig software.

- Idéen er, at det skal være fleksibelt og enkelt at bruge, så man indstiller blot målingerne på tablet’en, hvorefter udstyret kan lægges op i bilens tagboks, og så er det bare ud at køre i Region Nordjylland, siger Tomas Rønberg, salgschef for test- og måleudstyrsafdelingen hos Rohde & Schwarz i Aalborg, til Nordjyske Stiftstidende.

Region Nordjylland og de nordjyske kommuner skal bruge overblikket over huller i mobildækningen, når de går til mobilselskaberne for at få udbedret mobil-problemerne rundt om i landsdelen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078