23948sdkhjf

Held i uheld at tabe i Højesteret

Tab af dansk ordre i milliardklassen fik producent af radiokommunikationsudstyr til udelukkende at fokusere på eksporten.
Selvom Damm Cellular Systems i februar endegyldigt tabte en erstatningssag mod staten, ser den sønderjyske producent af digital tetra-radiokommunikation lyspunkter i udfaldet af den langstrakte affære.

- Det var måske held i uheld, for en stor opgave i Danmark kunne have taget fokus fra vores eksportmuligheder. På den måde var der ikke distractions for vores forretning, selvom der juridisk kom en masse unødig distraction, siger direktør i Damm Cellular Systems, Kjeld Pharao, til finans.dk.

For selvom den tabte opgave i Danmark, statens

Damms erstatningssag kort

Damm krævede erstatning på først 362 mio. kr. og senere 58 mio. kr. fra staten for de tab der var i datterselskabet TetraStar, som måtte lukkes, da Motorola blev valg som leverandør i udbuddet af det såkaldte SINE-net i 2006. Udvælgelsen skete ifølge Damm ikke på markedsmæssige vilkår.
landsdækkende udbud af et tetra-radio til beredskabet, kunne løbe op i milliardklassen, ville det i Kjeld Pharaos kun have været én opgave. Derimod er det udlandet og eksporten, der de seneste 10 år har givet Damm Cellular Systems et overskud på næsten 100 mio. kr.

Gennem et netværk af partnere, som adgang til alverdens markeder, har det sønderjyske firma aktiviteter i mere end 70 lande.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079