23948sdkhjf

Trecifret millionopgave til dansk konsortium

Et dansk konsortium med foreløbig seks underleverandører har netop indgået eksklusivaftale om opbygning af et fjernvarmeanlæg til over 150.000 mio. kr.
Nu har et konsortie bestående af ABB, Logstor og de seks underleverandører Kamstrup, Desmi, Damgaard Rådgivning, OE3i, SW Rørteknologi og Broen underskrevet en eksklusiv aftale med NuPower Thermal LLC, der er beliggende i Bridgeport 100 km nordvest for New York, om opbygning af et fjernvarmeanlæg til over 150 mio. kr.

Affaldsforbrændingsanlægget skal levere fjernvarme til byens borgere, virksomheder og kommunale bygninger. Og anlægget skal inspirere andre byer til etablering af fjernvarme og dermed medvirke til at døre åbnes til mange lignende projekter over hele USA.

Bridgeport er med sine 150.000 borgere en perfekt størrelse at implementere demonstrationsprojektet med de danske løsninger.

Systemeksport i praksis
ABB er leder af konsortiet sammen med Logstor, og det er clean-tech klyngen Clean, der har etableret forbindelserne til USA og aktivt deltaget i udviklingen af projektet og sammensætningen af konsortiet sammen med eksportorganisationen DBDH.

- Bridgeport projektet er et glimrende eksempel på hvordan systemeksport kan håndteres i praksis. Her har 8 danske virksomheder, DBDH og CLEAN gennem samarbejder og partnerskaber været med til at udvikle et helt nyt projekt, hvor de samlet kan tage hele systemleverancen og sikre udførelsen sammen med den amerikanske entreprenør - hvilket resulterer i både danske og amerikanske arbejdspladser. Så vi taler om en succesfuld systemeksport på alle fronter og det er vi meget tilfredse med, siger Martin B. Petersen, ABB.

Eksportrådet har via HVO - High Value Opportunities støttet med 1,2 mio. kr. til at dækning af en del af udviklingsomkostningerne. Det skal blandt andet sikre at projektet endeligt implementeres fra 1. kvartal 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.797