23948sdkhjf

Patentkrig kan koste Widex og William Demant millioner

Det kan ende med en bet på flere hundrede mio. kr. for de to danske høreapparatsroducenter William Demant og Widex, fordi man ikke har indgået forlig med en amerikansk producent i en patentsag.
Den amerikanske producent Energy Transportation Group hævder, at man har patentrettighederne til to teknologier, der forhindrer hyletoner i de avancerede apparater. Teknologien er blevet brugt af adskillige producenter verden over, men mens flere af konkurrenterne har valgt at indgå forlig med amerikanerne, fortsætter de to danske producenter Widex og William Demant sagen. Det skriver Børsen.

- Vi mener ikke, at patentet er gyldigt og mener ikke, at vi krænker det, og når man er derhenne, bør man forfølge sagen til ende. Hvis man ikke har overtrådt reglerne, er en sag værd at slås for, udtaler økonomidirektør og en af ejerne i Widex, Anders Westermann, til Børsen.

Taber Widex og William Demant sagen, er der imidlertid udsigt til udgifter på et trecifret millionbeløb. Det vurderes, at William Demant kan komme til at betale ca. 140 mio. kr. i erstatning til det amerikanske selskab, mens regningen hos Widex kan løbe helt op i 250 mio. kr.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078