23948sdkhjf

Mangel på styring koster tusindvis af danske rum-job

Med den rette fokus kan Danmark få 15.000 ingeniørjob relateret til rumfart, vurderer ekspert
Plads til forbedring. Selvom danske firmaer og forskere har leveret produkter og udvikling til international rumfart i årtier, er der et stort uudnyttet potentiale.

Det mener John Leif Jørgensen, professor og sektionsleder på DTU Space, som efterlyser statslig styring. F.eks. i form af et dansk rumagentur. Det skriver karriere.jobfinder.dk.

Styring ville styrke Danmark i forhold til jobskabelse ved produktion af instrumenter o.l. til rumfarten samt udvikling af stjernekameraer og andet, der er relateret til rum-området.

- Hvis Danmark var lige så god til at få kontrakter hjem fra verdensmarkedet på rumfart som på medicin, kunne vi sagtens have en kæmpe eksport og noget, der ligner 15.000 ingeniører, der arbejdede med rumfart i dag, siger John Leif Jørgensen til jobfinder.dk.

Giver pengene mange gange igen
Dansk Industri efterlyste tidligere på året større satsning på området, hvor investeringer i ESA-samarbejdet giver pengene mange gange tilbage for danske virksomheder.

Læs også: Rumindustrien misser millioner

Forsknings- og uddannelsesministeriet arbejder på en kortlægning af koordinationen af rumfartsindsatsen og ESA-medlemskabet. Det skal danne grundlag for, hvor og hvordan Danmark skal satse inden for rumfartsindustrien.

Den danske rumindustri beskæftigede 730 personer og omsatte for 1,3 mia. kr. i 2013.


Originalartikel: http://karriere.jobfinder.dk/artikel/dtu...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172