23948sdkhjf

SDU tester dronenummerplader

Samarbejde mellem Syddansk Universitet (SDU) og Trafik- og Byggestyrelsen skal sætte fart på udviklingen af droner og gøre dem mere sikre
Dronecentret SDU UAS Center har indledt et samarbejde med Trafik- og Byggestyrelsen, der skal understøtte udviklingen af teknologiske og infrastrukturelle løsninger, der kan sikre en effektiv og sikker anvendelse af droner.

Et vigtigt skridt på vejen er indførelse af dronenummerplader, så myndighederne får mulighed for at identificere flyvende droner og overvåge dronetrafikken.

Der arbejdes med to forskellige modeller. Den ene er en lille GPS, der via mobilnettet sender sin position til en server, når dronen er i luften, mens den anden vil sende direkte radiokommunikation til en scanner på jorden.

Rapport klar ved årets udgang
SDU har allerede foretaget de første testflyvninger af droner udstyret med nummerplader i HCA Airport i Odense. Fra midten november og en måned frem vil 10 professionelle droneoperatører få deres drone udstyret med en nummerplade.

Ved årsskiftet skal SDU så aflevere en samlet rapport til Trafik- og Byggestyrelsen. Den skal være med til at danne grundlag for kommende lovgivning på området.

- Vi ser for tiden en stærk vækst i udbredelsen og anvendelsesmulighederne af droner. Denne udvikling udfordrer i høj grad reglerne for anvendelse af droner, som stammer fra en tid, hvor der ikke var tænkt på vor dages brug af droner. Der er derfor behov for at tilpasse og indrette nye regler, således at de nye muligheder, der ligger i droner, kan udnyttes bedst muligt samtidig med, at der sikres offentlig accept af droner, siger Per Schmock, kontorchef i Trafik- og Byggestyrelsen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109