23948sdkhjf

Partnerskab vil gøre en million lygtepæle til ladestandere

Først Danmark og dernæst Europa. Det er målet for en lygtepæl med indbygget ladestander, som ingeniørvirksomheden Imtech og it-virksomheden Vikingegaarden har udviklet.
En lygtepæl der kombinerer gadebelysning med infrastruktur og opladning til elbiler. Det præsenterer ingeniørvirksomheden Imtech og it-virksomheden Vikingegaarden fredag i Rødovre.

- Reelt set kan vi bygge en ladestander ind i hvad som helst, og når lygtepælen står der alligevel, giver det god mening at tænke den ind der. Når tingene kombineres, giver det et renere udtryk i bymiljøet, siger John Kristiansen, der er commercial manager i Imtech Traffic & Infra.

Allerede over en million potentielle ladestandere
Imtec, som har hovedkontor i Holland, drifter og vedligeholder over en million gadebelysningslamper i hele Europa.

Ladestander-lygtepælen, som Vikingegaarden har været med til at udvikle, kan derfor snart være at finde mange steder langs de europæiske veje.

- Jeg har virkelig store forventninger til det her. Det er et meget enkelt produkt, og det kan også eftermonteres i eksisterende anlæg. Nu lancerer vi lygtepælen i Danmark, men vi forventer, at det bliver en løsning, man kommer til at se i hele Europa, siger John Kristiansen.

Store forventninger i Vonge
Ulrik Østergaard, direktør i Vikingegaarden i sydjyske Vonge, har arbejdet med ladestandere i fem år, og han har ikke overraskende store forventninger til den nye lygtepæl.

- En af de helt store udfordringer for den klassiske ladestander er, at den fylder rigtig meget. Og så skal der trækkes strøm til den. Det er vi helt fri for i lygtepælen. Så der er ingen tvivl om, at vi kan tilbyde en langt billigere løsning end dem, vi kender på markedet i dag, forklarer Ulrik Østergaard.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094