23948sdkhjf

Jagter fejl på Aalborg-satellit

Efter små to uger i drift er det endnu ikke lykkedes de studerende ved Aalborg Universitet at sende kommandoer til deres seneste satellit.
Aalborg Universitet modtager godt nok signaler fra satellitten, og derfor ved man, at alle de vitale systemer i satellitten fungerer. Signalerne er dog relativt svage, og eftersom andre radiostationer har registreret langt kraftigere signaler fra satellitten, vil man nu gå modtageudstyret efter med en tættekam. Det skriver Ingeniøren.

- Vi har en indikation af, at der er en dårlig connector et eller andet sted i vores jordstation eller et tilsvarende problem. Den har kørt uafbrudt i tre år, og vi har ikke haft modtageproblemer. Men det er nok, fordi vi har lyttet til større satellitter, som sender kraftigere, end de 0,5 watt fra vores satellit, forklarer lektor Jens Dalsgaard Nielsen til Ingeniøren.

Han regner med, at man bliver i stand til at sende kommandoer til satellitten i løbet af en uges tid. Satellitten blev opsendt den 28. april , og med sig bærer den blandt andet udstyr til at måle gammastråling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143