23948sdkhjf

Dansk lyd øger sundheden

I dag indtager Innovationsnetværket Dansk Lyd sammen med en række danske lydvirksomheder og forskere EU Parlamentet i Bruxelles
Fremstødets formål er at vække EU politikeres interesse for de mange muligheder som lyd tilbyder indenfor diagnosticering og behandling af en lang række livsstils- og almindelige sygdomme.

Arrangementet i Bruxelles er en del af en to-dags workshop med deltagelse af cirka 30 store og små lydvirksomheder og forskere fra flere EU lande. Workshoppen strækker sig over mandag 9. og tirsdag 10. november. Det overordnede formål er, at deltagerne - fra Danmark, Italien, Tyskland, Frankrig og Holland – i fællesskab og på kryds og tværs af nationale såvel som faglige grænser udvikler nye forsknings-, udviklings- og innovationsprojekter om lydbaserede sundhedsløsninger til fremtidige Horizon2020 programmer. En lignende workshop blev afholdt i München i juni måned og samlede ligeledes ca. 30 deltagere. Mulighederne for at realisere projekterne skal nu identificeres nærmere.

Danish sound mødet i Bruxelles afholdes som led i BSR Innovation Express projektet SoundCARE (Sound Solutions for Healthcare) og som et samarbejde mellem Danish Sound og den tyske klynge Medical Valley EMN, DTU, EuroTech Universities Alliance og Innovation Centre Denmark i München.

Overvældende interesse
For Danish Sound Innovation Network var interessen for den første SoundCARE Workshop ganske overvældende.

- Den beviste, at vi havde ramt hovedet på sømmet i forhold til at interessere både industrien og forskningsverdenen. Samtidig blev vi opmærksomme på, at området ”lydløsninger til sundhedssektoren” var overset på europæisk plan og specifikt udeblivende i Horizon2020,’ siger netværkets innovationskonsulent Eske Bo Knudsen.

- Derfor er formålet med SoundCARE Workshop todelt. På den korte bane skal vi forfølge eksisterende muligheder indenfor Horizon2020’s 2016/2017 programmer. På den lange bane skal vi øge EU parlamentarikernes viden om, hvordan forskellige lydløsninger kan afhjælpe adskillige sundhedsmæssige udfordringer, og derudover påbegynde en dialog om hvordan man fra europæisk niveau kan understøtte vores arbejde med at udvikle nye innovative lydbaserede sundhedsløsninger og dermed skabe vækst og arbejdspladser i Europa, fortsætter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375