23948sdkhjf

Trådløs teknologi skal hjælpe passagerne i Københavns lufthavn

Når passagerer kommer for sent ud til gaten, fører det ofte forsinkelser i afgangstiden med sig. Det er et irritationsmoment for passagererne og ressourcekrævende for flyselskaberne.
I fremtidens lufthavn skal ny, trådløs teknologi være med til at gøre rejsen mere effektiv og smidig for passagererne, flyselskaberne og lufthavnen. Når Københavns Lufthavnes trådløse teknologi tages i brug, vil det give passagererne, flyselskaberne og lufthavnen en række nye muligheder, som optimerer ventetiden i lufthavnen.

For passagererne vil det være en tryghed at vide, at de får en sms-besked, når det er tid til at gå til gaten. Flyselskaberne derimod får en mere effektiv boarding-proces, når de ved, om passageren er i nærheden, så flyet enten kan holdes tilbage, eller om kufferten skal pilles ud.

Som den første lufthavn i Europa tester Københavns Lufthavn i øjeblikket den nye, trådløse teknologi på udvalgte SAS-afgange. Under testen af den trådløse teknologi vil passagererne i løbet af check-in processen frivilligt blive udstyret med en RFID-tag og få registreret mobilnummer og eventuelt BlueTooth identifikation. Når den rejsende bevæger sig rundt i terminalerne vil tag’en og mobiltelefonens BlueTooth enhed løbende sende et signal til lufthavnen og flyselskabet. På den måde kan lufthavnen få et relevant billede af, hvordan passagererne bevæger sig rundt.

Kilde: IT-Universitetet i København

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14