23948sdkhjf

Canadiske millioner skaber arbejdspladser hos tech-iværksætter

Teknologiiværksætteren Cortriums nye partnerskab med et canadiske teknologifirma baner vejen for syv nye udviklerstillinger
Danske Cortrium er ifølge Berlingske kommet et skridt nærmere en godkendelse af firmaets trådløse monitor til fjernovervågning af hjerterytme, åndedrag, temperatur og fysiske bevægelse. Monitoren adskiller sig fra andre produkter på markedet ved at være er mindre og langt billigere end løsninger, der er i brug i dag.

Myant, et canadisk selskab der udvikler intelligente tekstiler, har netop indgået et partnerskab med det danske digitale sundhedsfirma. Med aftalen følger også en investering på 1,5 mio. euro (11,2 mio. kr.). Pengene skal være med til at sikre Cortriums’ trådløse monitor godkendelse til medicinsk anvendelse.

Med millionerne fra Myant vil Cortrium også hyre syv udviklere mere. Firmaet har i dag ni medarbejdere og kontorer i København.

Når den medicinske godkendelse er i hus, sigter folkene bag Cortrium på at udbrede den trådløse monitor til praktiserende læger i Tyskland i løbet af 2016. Herefter er målet udbredelse til offentlige hospitaler.

Cortrium er blevet støttet af Bayer HealthCares ”Grant4Apps” accelerator-program samt ”Danish Tech Challenge”, hvor kontakten til Myant ifølge Berlingske opstod.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101