23948sdkhjf

Topsil: Dårlige tider vil afløse gode

Et rigtig godt 3. kvartal bliver udlignet af en skidt afslutning på 2015, lyder forventninger fra silicumleverandøren.
Topsil er kommet godt gennem 3. kvartal 2015, hvor nettoomsætningen er steget med 25 procent. Fremgangen til trods maner CEO Kalle Hvidt til besindighed:

- En række forhold har sikret et 3. kvartal 2015 som blev bedre end forventet. Dette forventes dog at bliver udlignet af et væsentligt lavere aktivitetsniveau i 4. kvartal, hvor vi ser justerede kundeforecasts, der indikerer lavere efterspørgsel efter power komponenter primært som følge af den økonomiske udvikling i Kina, siger Kalle Hvidt Nielsen, CEO, i kvartalsmeddelelsen fra Topsil.

Flere penge i kompensation
I 3. kvartal har Topsil indgået aftale om kompensation fra underleverandøren i forbindelse med den store kundereklamation fra 2014. Kompensationen blev 4,2 mio. kr. højere end det indregnede tilgodehavende.

Den afsluttede reklamationssag har derfor påvirket udviklingen positivt. I tillæg har der været en tidligere fakturering af forventet 4. kvartals omsætning.

Tilpasser forventningerne
I forlængelse af udviklingen i 3. kvartal justerer Topsil forventningerne til hele 2015. Omsætningsfremgangen justeres op fra 0-5 procent til 2-5 procent, og EBITDA ventes at lande i den nedre del af intervallet 14-24 mio. kr.

I kvartalrapporten fremgår det desuden:

- Den positive udvikling i 3. kvartal var delvist udtryk for periodeforskydning, da der har været tale om fremrykning af forventet omsætning i 4. kvartal. I tillæg har flere kunder reduceret deres forecasts primært som følge af den økonomiske udvikling i Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078