23948sdkhjf

Dansk innovationsstøtte er en jungle

Det er alt for besværligt for danske virksomheder, hvis de vil søge offentlig støtte til deres udviklingsprojekter. Det hævder Dansk Industri.
Erhvervsbladet har gennemgået de danske støtteordninger og fundet frem til, at de 4,5 mia. kr., der hvert år udloddes i støtte, spreder sig over 88 forskellige ordninger i ni forskellige ministerier. Dermed er systemet alt for uoverskueligt for de virksomheder, som støtten ellers er henvendt til.

- Det er et grundlæggende problem, at der blandt virksomhederne er så stor usikkerhed på, hvor de skal henvende sig for at få støtte og hjælp til viden i innovationssystemet. Hvis man fx ringer til et ministerium, kan man ikke forvente at få et overblik over mulighederne, forklarer Rasmus Anderskouv, der er chefkonsulent hos Dansk Industri.

Han påpeger ligeledes en række andre problemer med de danske støtteordninger. I en undersøgelse, som Dansk Industri selv har lavet, svarede 25 % af virksomhederne, at det var for svært for dem at finde frem til den rigtige ordning. 20 % mener, at ansøgningssystemet er for bureaukratisk, og 16 % mener, at ansøgningsproceduren er for besværlig.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094