23948sdkhjf

Første skridt mod tusindvis af danske drone-job

Droneproducenten Sky-Watch, UAS Test Center og Odense lufthavn skal sammen med Boeing opbygge et forsknings- og udviklingscenter for drone- og robotteknologi.
Spiller den danske drone-industri sine kort rigtigt, kan der blive skabt op mod 15.000 højteknologiske arbejdspladser i Danmark over de næste 10-15 år.

Et vigtigt skridt på vejen blev taget sidste uge. I et nyt samarbejde går giganten Boeing sammen med droneproducenten Sky-Watch, den fynske lufthavn HCA Airport og UAS Test Center om at opbygge et forsknings- og udviklingscenter for drone- og robotteknologi. Arbejdet starter allerede i 2016.

Henrik Bendixen, direktør i Sky-Watch, glæder sig over, at man nu dels får undersøgt mulighederne for at få skub i den danske droneindustri, dels får adgang til Boeings ekspertviden. Og mulighederne for at indfri det store potentiale er optimale i og omkring Odense, mener han.

- Der er en god lufthavn i området (HCA Airport, red.) og Trafikstyrelsen har en god indstilling til regelændringer. Kan vi koble os på SDUs kandidatgrad inden for droneudvikling, så har vi basen til at rekruttere den viden og de uddannelser vi skal bruge, siger Henrik Bendixen til Electronic Supply.

Opbygningen af forsknings- og udviklignscentret i Odense betyder dog ikke, at Sky-Watch er på vej væk fra Støvring og Nordjylland, understreger Henrik Bendixen. Tværtimod vil det kunne skabe yderligere vækst lokalt i det nordjyske.

100 millioner givet godt ud
For, at Danmark kan blive førende på området, mangler der dog stadig en ikke uvæsentlig ting; mere kapital. Henrik Bendixen vurderer, at der skal investeres mindst 100 mio. kr. for, at Danmark kan udnytte drone mulighederne optimalt.

Også her spiller den nye aftale med Boeing en vigtig rolle, som kan blive endnu større.

- Vinder Boeings Super Hornet kapløbet om at blive Danmarks næste kampfly, så vil de komme med pengene, vurderer Henrik Bendixen med henvisning til de mange milliarder der er i spil i det store kampfly-spil og de afledte effekter, det kan give rundt om i industrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282