23948sdkhjf

Nye droneregler på vej

Lovforslag om en ændring af luftfartsloven på droneområdet er netop sendt i ekstern høring.
Rammerne, der regulerer droneflyvningen, er fra en tid, hvor den teknologiske udvikling ikke var kommet længere end modelflyvningen. Derfor skal erhvervslivet som vil bruge droner gennem enkeltvis sagsbehandling af dispensationsansøgninger. Det kan med andre ord være en ufleksibel og lang proces.

Det er udgangspunktet for det lovforslag om ændring af luftfartsloven på droneområdet, som transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt netop har sendt i ekstern høring.

Lovforslaget skal efter planen fremsættes for Folketinget i februar, og inden da inviterer ministeren alle relevante parter til at komme med deres bidrag til at få tilpasset reguleringen på området

Branchen vil desuden blive indbudt til drøftelser i det nye år, så de kan komme med input og bud på fremtiden.

Målet er at give mindre bureuakrati for virksomhederne samtidig med, at der vil være et større fokus på sikkerhed og bekæmpelse af ulovlig brug, der krænker privatlivets fred.

- Danmark skal være et foregangsland inden for droneområdet, og nu tager vi et vigtigt skridt i den retning. Vi sætter rammerne for, at danske virksomheder kan dyrke de muligheder for arbejdspladser, som droneområdet forventes at skabe de kommende år. Samtidig styrker vi sikkerheden og muligheden for at sikre hensynet til privatlivets fred, siger Hans Christian Schmidt.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078