23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

For sidste gang i 2015 samlet Electronic Supply korte nyheder fra det nære udland. I dag kan du læse om Data Respons, Ericsson, IBM, Note, Prysmian, RUAG og ZF Electronics.
Data Respons lander endnu en ordre
En opgave til 25 mio. svenske kroner (20 mio. kr.) er seneste tilføjelse til det norske elektronikfirmas ordrebog.

Kunden kommer fra transportsektoren i Sverige, og kontrakten skal udføres i 2016.

Ericsson og Apple begraver stridsøksen
De to giganter har indgået en global aftale om patenter. Aftalen, der løber syv år, omfatter begge selskabers stanard-essentielle patenter, herunder GSM, UMTS and LTE mobilstandarder.

Med aftalen løser også alle igangværende patent-sager selskaberne imellem.

Som en del af aftalen vil Apple foretage en indledende betaling til Ericsson og derefter betale løbende royalties.

IBMs største investering i Europa i 20 år
IBM har netop offentliggjort åbningen af et nyt globalt Watson IoT-hovedkvarter i München samt det første europæiske Watson Innovation Super Center samme sted.

Det storstilede projekt involverer 1000 udviklere, konsulenter, forskere og designere, der i samarbejde med kunder og partnere skal skabe nye løsninger i spændingsfeltet mellem IoT og cognitive computing.

Der er tale om IBM’s største investering i Europa i mere end tyve år.

Note vinder stor opgave for Phillips Healthcare
Philips Mammografi Solutions, en division af Philips Healthcare, reorganiserer sine operationer i Solna i Sverige. Det kommer Note til gode. For Phillips outsourcer en stor del af den indre elektronikmontage til Notes fabrik i Norrtälje, Sverige.

Philips Mammografi Solutions udvikler og producerer digitale Philips MicroDose mammografienhed, et diagnoseværktøjer der kan detektere brystkræft på et tidligt stadium.

- Vi er meget glade og stolte over, at Philips har valgt os som en ny strategisk partner i forbindelse med reorganiseringen af Philips Mammografi i konkurrence med eksisterende leverandører, siger Henrik Nygren, CFO og fungerende præsident og CEO for Note.

Prysmian bliver majoritetsaktionær i Oman Cable Industry
Prysmian Group har underskrevet en aftale om at øge sin ejerandel i Oman Cables Industry til cirka 51 procent og dermed få aktiemajoriteten.

Prysmian Group ejer allerede en aktiepost på 34,78 procent af selskabet og vil i henhold til vilkårene i aftalen, købe en ekstra post på cirka 16 procent, for omkring 100 mio. euro (746 mio. kr.).

Med en omsætning svarende til 793 mio. dollars i 2014 og mere end 800 medarbejdere fordelt på to anlæg, er Oman Cables Industry en vigtig regional kabelproducent og medlem af Golfstaterne Samarbejdsråd samt listet på Muscat Securities Market.

RUAG forlænger arbejdstiderne
Teknologiselskabet forlængere de øgede arbejdstider, der blev indført i 2015, til udgangen af juli 2016 – mindst. Årsagen er den stærke schweizerfranc.

Arbejdstideren i de berørte områder bliver øget fra 40 til 43 timer om ugen. På ledelsesplan bliver arbejdstiden også øget med tre timer til 45 timer om ugen. Alle de berørte ansatte får en bonus på 100 schweizerfranc for hver måned de har arbejdet.

Ifølge RUAG vil det være nødvendigt at foretage yderligere effektiviseringer for at sikre selskabets langsigtede profitabilitet i de berørte områder.

ZF Electronics lukker i Luton
Ved årsskiftet lukker produktionen af teknologi til biler på ZF Electronics fabrik i Luton i England.

Hovedparten af salget fra ZF Electronics UK, som også er kendt under navnet Cherry Industrial Solutions, sker via distributører.

Salg og shipping bliver nu centraliseret på hovedkontoret i Auerbach, Tyskland. (Kilde: evertiq.com)
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062