23948sdkhjf

Underskud bryder ikke Styromatics gode rutine

Hensættelser gav røde tal på bundlinjen hos Styromatic. Væksten ligger dog stadig på et højt niveau.
Flere nye kunder kombineret med nye projekter fra eksisterende kunder var med til at give producenten af elektroniske styresystemer, Styromatic, et tilfredsstillende 2014/15.

Trods det højere aktivitetsniveau faldt bruttofortjeneste med cirka 3 mio. kr. og landede på 22,46 mio. kr. Faldet tilskriver Styromatic den stigende dollarkurs’ pres på råvarepriserne.

God forklaring bag underskuddet
Efter flere år med overskud i millionklassen sendte hensættelser vedrørende varelageret på 4,3 mio. kr. bundlinjen i rødt. Det betød et underskud på 1,12 mio. kr. før skat.

Underskuddet ryster dog ikke CEO Asmus Hamborg-Petersen:

- Det var et dårligt år på grund af hensættelserne hos to kunder. Vi er inde i en god rutine med god vækst. Men vi har et par kunder, som har det skidt, og vi har derfor valgt at lave en reservation til dem, siger han til Electronic Supply og slår fast:

- At man laver en reservation på en kunde giver ikke en udgift. Det er bare en regnskabsmæssig reservation, der ikke er udtryk for tab.

Fortsætter de positive takter
Hensættelserne og det underskud, det førte med sig, skygger ifølge Asmus Hamborg-Petersen over en pæn aktivitetsfremgang.

- Der var 15 procent vækst sidste år, og vi forventer det samme igen i år - mindst, siger han.

Regnskabsåret 2015/16 startede med fire måneder, som overgik budgettet med et overskud på 1,4 mio. kr. Og den positive tendens er fortsat de seneste måneder, fortæller Asmus Hamborg-Petersen.

Fremgangen betyder også, at Styromatic har været nødsaget til at skrue op for aktivitetsniveauet i både Danmark og Thailand, hvor firmaet har henholdsvis cirka 65 og cirka 100 ansatte. På fabrikken i Brabrand ser man på mulighederne for at udvide produktionen. I Thailand har man allerede taget skridtet og er ved at udvide, ligesom produktionsapparatet kører i flere timer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125