23948sdkhjf

Vindmølleindustrien eksporterede sidste år for 34,9 mia. kr.

Med en samlet eksport på 34,9 mia. kr. blev 2007 endnu et rekordår for Vindmølleindustrien. Fortsætter væksten som forventet, kan vindmølleindustrien inden for få år være Danmarks største industri. Det kræver dog, at industrien også i fremtiden får lov at opstille, teste og udvikle vindmøller i Danmark.
Vindmølleindustrien har netop offentliggjort industriens branchestatistik for året 2007. For industrien, staten og det grønne Danmark er det imponerende læsning.

Vindmølleindustrien eksporterede i 2007 vindmøller, komponenter og know how for i alt 34,9 mia. kr. Det er en stigning på 8,2 mia. kr. svarende til 30,7 % vækst i forhold til året før.

- Med en eksport på 34,9 mia. kr. er den danske vindmølleindustri allerede i dag den klart største eksportør af energiteknologi. Fortsætter væksten og den globale udbygning med vindkraft som forventet, vil vindmølleindustrien inden for en kort årrække kunne være Danmarks største industri i det hele taget, siger Jakob Lau Holst, konstitueret direktør i Vindmølleindustrien, og fortsætter:

- Alle prognoser viser, at markedet for vedvarende energi, og vindkraft vil vokse og det kommer i høj grad de danske producenter og underleverandører til gode, fortæller Jakob Lau Holst.

Der er god grund til at glæde sig over udviklingen i branchen. Men, fortsat fremgang, er ikke nogen selvfølge.

- Hvis Danmark også om fem år skal være verdens førende kompetencecentrum for vindenergi, kræver det, at vi kan opstille, teste og udvikle vindmøller i Danmark. På grund af de seneste fem års manglende udbygning i Danmark, må vindmølleproducenterne i dag invitere deres kunder til Norge og Baltikum får at vise de nyeste produkter frem. Vi vil meget hellere bruge Danmark som udstillingsvindue, siger Jakob Lau Holst.

Brancheorganisationen Vindmølleindustrien rummer i dag 201 medlemmer.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093