23948sdkhjf

Erhvervslivet vilde med ingeniører fra Aalborg Universitet

Ingeniøruddannelserne på Aalborg Universitet er de bedste i Danmark – så klar er konklusionen i en ny undersøgelse blandt dansk virksomheder.
Nyhedsmagasinet Ingeniøren og IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) har spurgt flere hundrede danske virksomheder om deres syn på de danske ingeniøruddannelser og deres evne til at imødekomme erhvervslivets behov. På begge områder træder Aalborg Universitet klart frem som den bedste uddannelsesinstitution i landet.

De mange repræsentanter for erhvervslivet er blandt andet blevet spurgt om, hvilke uddannelsesinstitutioner, der er specielt gode eller nytænkende i forhold til at tilrette ingeniøruddannelserne efter erhvervslivets behov og udfordringer. Svaret giver AAU’s uddannelser i Aalborg, Esbjerg og Ballerup en tydelig førsteplads i undersøgelsen, da 38,3 % har peget på Aalborg Universitet. Med 31 % er DTU nr. 2 blandt landets syv ingeniørinstitutioner. Resultatet kommer ikke helt bag på dekan Frede Blaabjerg fra De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter:

- Det er ikke helt overraskende, at vi klarer os godt. I projektarbejdet er vores studerende meget ofte i kontakt med virksomheder, og vi får feedback fra dem med henblik på at udvikle uddannelserne. Det giver en god ballast for vores studerende, den dag de kommer i job, siger Frede Blaabjerg.

Også i målingen af erhvervslivets generelle syn på uddannelsernes kvalitet er Aalborg Universitet i front. På en skala fra 1 til 5 giver 21,1 % Aalborg Universitet topkarakter, mens 15,3 procent peger på DTU.

- Det her er et meget stort skulderklap til de mange medarbejdere, der gennem mange år har lagt kræfter i at udvikle vores uddannelser, for undersøgelsen her viser, at vi bliver anerkendt for netop de ting, vi har arbejdet målrettet med, siger Frede Blaabjerg.

I alt 209 ingeniørvirksomheder har svaret på spørgsmålene i undersøgelsen.

Kilde: Aalborg Universitet http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125