23948sdkhjf

Dicentia halverer underskuddet

Årets første fire måneder bød på stigende omsætning og mindre underskud hos den økonomisk trængte cd- og dvd-producent.
Omsætningen udgjorde i alt 143,4 mio. kr. i årets første fire måneder mod 129,0 mio. kr. i samme periode året før, og dermed var der tale om pæn fremgang. På bundlinjen blev der næsten tale om en halvering af underskuddet fra 2007. Resultat før skat endte på -8,3 mio. kr. mod -14,3 mio. kr. året før.

- Det samlede antal solgte dvd og cd var på i alt 31,8 mio. stk. mod 27,6 mio. stk. de første fire måneder af 2007. Fordelingen mellem solgte dvd og cd er 67 % dvd og 33 % cd, den samme fordeling som i de første fire måneder af 2007, skriver Dicentia i sin kvartalsrapport.

Forventningerne til årets omsætning fastholdes på 550-600 mio. kr. og resultat af primær drift (EBITA) på ca. 10 mio. kr.

Samtidig lurer dog en millionudgift som følge af en erstatningssag anlagt mod Dicentia.

- Summen af de krav som er rejst mod koncernen ved retten i Düsseldorf udgør foreløbigt ca. 180 mio. kr. Såfremt der skulle falde dom i sagen til ugunst for Dicentia skønnes med udgangspunkt i selskabets opgørelser over salg til og i Tyskland at behovet for yderligere hensættelser næppe vil være højere end et lavt encifret millionbeløb. Også her forventes tidligst en afklaring i 2. halvår 2008, skriver virksomheden i sin periodemeddelelse.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11