23948sdkhjf

Danske vindmølle-underleverandører er nødt til at etablere sig i Kina

Det er ikke nok at satse på produktion i Danmark, hvis man vil være blandt de dominerende spillere på fremtidens vindmøllemarked.
Hvis man vil have foden inden for på det stærkt voksende kinesiske marked for vindenergi, er der ingen vej uden om; virksomheden bliver nødt til at etablere egen produktion i Kina. Det kan enten ske gennem opkøb, ved selv at bygge en fabrik eller ved at indgå partnerskaber med kinesiske underleverandører. Det skriver Børsen.

- Etablering i Kina handler ikke kun om de fem største, men sagt lidt populært om de 105. For at sige det ligeud: Det er uansvarligt, hvis man ikke er etableret på fremtidens største energimarked, udtaler Henrik Martens fra den danske ambassade i Beijing til Børsen.

Henrik Martens foreslår blandt andet, at danske kapitalfonde bliver mere aktive med at hjælpe mindre og mellemstore danske vindmølle-underleverandører, som måske selv kan have svært ved at etablere sig i Kina. Han og Erik Kjær Sørensen fra Dansk-Kinesiske Vindenergi Udvikling i Beijing skal senere på måneden afholde et indlæg om den kinesiske vindmarked på et seminar for den danske vindbranche, og de hæfter sig begge ved, at det kinesiske marked er i en forrygende vækst. Allerede i 2020 er det en officiel målsætning, at kineserne har installeret 30.000 MW, mens en uofficiel målsætning sigter så højt som 100.000 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079