23948sdkhjf

Ingen ved, om dansk innovationsstøtte virker

Innovative danske virksomheder støttes hvert år med milliarder, men ingen har overblikket over, om virkningen er efter hensigten.
I alt er de mange støttekroner nemlig delt ud på 88 forskellige ordninger, der hører under forskellige ministerier. Det gør det næsten umuligt for virksomhederne at overskue systemet, og for politikerne betyder det, at man ikke reelt ved, hvilken samfundsøkonomisk effekt, støtteordningerne har. Det skriver Erhvervsbladet.

- Det er umuligt at sige, om vores innovationssystem og støtteordninger er effektive eller ineffektive, eftersom vi er det eneste land, der har sådan et system, og derved kan vi ikke sammenligne os med andre, udtaler Henrik Herlau, lektor i innovation på Copenhagen Business School, til Erhvervsbladet.

Han efterlyser et system, hvor iværksætterne er i bedre kontakt med erhvervslivet, som det blandt andet er i Kina eller USA. Han støttes blandt andet af formand for Ejerlederne Hans Jørgen Dalum, der hævder, at systemet er for indviklet at finde rundt i. I Videnskabsministeriet indrømmer man, at man ikke har noget overblik over den samfundsøkonomiske effekt af støtteordningerne, men man forstår ikke kritikken af systemet, som man i øvrigt er i gang med at forbedre.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.425