23948sdkhjf

Siemens og Bosch vil skærpe ingeniørdrømme hos børnehaveklassebørn

Flere af Tysklands store industrikoncerner forsøger nu aktivt at gøre børn helt ned i børnehaveklassealderen interesseret i ingeniørarbejde.
For øjeblikket er der 90.000 ledige ingeniørstillinger i Tyskland, og det har fået flere af de store industrikoncerner til at tænke på mere langsigtede løsninger. Derfor har de nu distribueret tusinder af såkaldte ”discovery boxes” til børnehaveklasser over hele landet. Boksene indeholder videnskabelige eksperimenter tilpasset små børn, som fx hvordan man konstruerer et elektrisk kredsløb med batterier og lys. Det skriver BBC Online.

- Der er masser af ingeniører i verden, men det er en kamp at tiltrække dem. Alle lande vil have dem, og det er ikke alle kvalificerede ingeniører, der vil til Tyskland for at arbejde, siger Sven Renkel fra den tyske ingeniørforening VDI til BBC Online.
Med i projektet er tyske industrigiganter som Siemens, Bosch og ThyssenKrupp. Dirk Haushalter fra Bosch siger, at mange børn i Tyskland egentlig gerne vil være ingeniører, men de får ikke chancen for at overveje det som en reel karrieremulighed i en tilpas tidlig alder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11