23948sdkhjf

Ny dansk vindmøllepark

77 vindmøller tages ned og erstattes af 13 nye. Vattenfall og Siemens Wind Power har indgået aftale om opstilling af 13 nye landmøller i vindmølleparken Nørrekær Enge ved Løgstør i Nordjylland.
Vesthimmerlands Kommune og Aalborg Kommune realiserer dermed det hidtil største projekt i udskiftningsordningen. Vindmøllerne vil levere strøm til ca. 30.000 husstande om året.

Når vingerne på de nye højteknologiske 2,3 MW vindmøller drejer rundt i slutningen af 2009 skærpes Danmarks profil som globalt foregangsland for vindenergien. Den nye vindmøllepark bliver samtidig et flot udstillingsvindue op til FN's Klimatopmøde og til den internationale bevågenhed, der følger med begivenheden.

Der har under hele forløbet været et godt samarbejde med de to involverede kommuner Vesthimmerland og Aalborg. Samarbejdet er en model for, hvordan alle parter og ikke mindst borgerne kommer til orde og sikrer det bedst mulige projekt.

Direktør i Vattenfall Vindkraft, Anders Dahl, udtaler:

- Opførelsen af vindmøller på land er nødvendig, for at Danmark kan opfylde sine klimamål frem til 2020. For Vattenfall, som er den største aktør i Norden, når det gælder vindkraft, er det naturligvis også vigtigt. Vattenfall har i Norden et stort investeringsprogram på 32 mia. kroner i miljøvenlig vindmøllestrøm frem til 2016. Vi er derfor glade for at kunne registrere fremdrift i opsætning af landvindmøller - det har vi ventet på længe.

- På trods af vindmølleindustriens enorme betydning for Danmark var opsætningen af vindmøller i Danmark gået i stå. Den situation er nu ændret. Vi glæder os over samarbejdet med Vattenfall og med de involverede kommuner og til at kunne vise andre kommuner, vores kunder og medarbejdere et nyt projekt på dansk grund. Den nye vindmøllepark er samtidig et skridt i den rigtige retning mod udskiftningsordningens mål, siger adm. direktør Andreas Nauen, Siemens Wind Power.

De nye vindmøller bliver stillet op i en næsten øst-vestvendt række, så de følger Limfjorden. De nye vindmøller producerer ca. 120.000 MW om året, og det er mere end dobbelt så meget som de gamle vindmøller.

Nørrekær Enge bliver et fint bevis på, at udskiftningsordningen virker sanerende, idet mindre og uhensigtsmæssigt placeret vindmøller tages ned til fordel for få, langt mere effektive møller.

Kilde: Siemens - http://www.siemens.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126