23948sdkhjf

Rekordsøgning til DTU

Interessen for en ingeniøruddannelse på Danmarks Tekniske Universitet har aldrig været større, og i år har DTU modtaget det højeste antal ansøgere nogensinde.
Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb den 5. juli klokken 12.00, havde DTU modtaget 2.671 ansøgninger til ingeniøruddannelserne på DTU.

Sidste år var antallet af ansøgere 2.497, så interessen for at komme ind på DTUs ingeniørstudier er atter steget blandt de uddannelsessøgende.

Antallet af ansøgninger fordeler sig med 1.750 ansøgninger til Civilingeniøruddannelsen og 921 til Diplomingeniøruddannelsen.

- Det er glædeligt, at der fortsat er et meget stort ønske blandt dygtige unge om at komme ind på vores studier. Der er et stort behov i samfundet for kreative ingeniører, og en stigende søgning til DTU vil være med til at opfylde dette behov. Jeg tror, at mange unge kan se, at de ved at gennemføre en krævende uddannelse får gode muligheder for at præge fremtiden. Samtidig er uddannelsen et godt udgangspunkt for en spændende karriere, siger DTU’s rektor Lars Pallesen i en kommentar til ansøgertallene.

Det høje antal ansøgninger betyder imidlertid også, at der på en række af studierne vil være adgangsbegrænsning.

- Vi har desværre på disse studier ikke kapacitet til at optage alle de kvalificerede ansøgere, men det er stadig muligt at starte på en anden spændende ingeniøruddannelse på DTU, siger uddannelsesdekan Helge Elbrønd.

Kilde: Danmarks Teknisk Universitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093