23948sdkhjf

Ericsson-chefer risikerer fængsel

Fem chefer hos svenske Ericsson er under anklage for skattefusk for flere milliarder.
Giver den svenske landsret anklageren medhold, risikerer de fem Ericsson-chefer at ende i fængsel. Sagen handler om en række udbetalinger til hemmelige agenter hos Ericsson i perioden 1998-1999. Det svenske bagmandspoliti begyndte at undersøge udbetalingerne i starten af 2000-tallet, og de fik hurtigt mistanke om, at det drejede sig om bestikkelse, men anklagerne kom udelukkende til at dreje sig om skattesvindel. Det skriver DI.se.

I alt er der tale om udbetalinger på 3,7 mia. svenske kr., som er blevet videreformidlet til 33 forskellige servicevirksomheder og betalingsformidlere mod til gengæld at sikre Ericsson ordrer på telekomudstyr. Sammenlagt handler det om 400 fakturaer.

Fra starten var anklagerne rettet mod otte chefer, som alle blev frikendt i den svenske tingsret. Anklager Lage Carlström valgte dog at anke sagen, som altså nu skal gå sin gang i landsretten.

Hos Ericsson indrømmer man, at man ikke havde tilstrækkelig kontrol med betalingssystemet, og at dette kunne misbruges af visse personer, men at udbetalingerne har fulgt normale internationale forretningsmetoder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11