23948sdkhjf

API Marine har succes med russisk teknologi

Den nordjyske producent af kontrolsystemer til tankanlæg fordoblede sidste år sin omsætning.
Selv om API Marine er halvt dansk ejet, er det russisk teknologi, der ligger til grund for den succes, man har nået i de første fire leveår. Virksomheden har nemlig en søsterafdeling i St. Petersborg, og her har en af firmaets stiftere, Alexander Demchenko, været med til at udvikle en unik teknologi til tankovervågning. Virksomhedens danske afdeling i Aalborg har derimod kunnet bidrage med solid viden om stålkomponenter, og tilsammen har det skabt det unikke produkt. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Den traditionelle mekaniske kontrol af fx temperatur og gasser er nemlig skiftet ud med en elektronisk kontrol via sensorer. Den teknik er udviklet på baggrund af russisk viden om akustik, og systemet er mere præcist og kan operere i større temperaturintervaller end mekaniske systemer.

- Vores teknologi er banebrydende forstået på den måde, at det er en helt ny måde at løse opgaven med at kontrollere indholdet i tankene på, udtaler Sven Egelund Rasmussen, administrerende direktør hos API Marine, til Nordjyske Stiftstidende.

Succesen kan også aflæses på regnskaberne hos Aalborg-virksomheden. Omsætningen blev i regnskabsåret 2007 fordoblet til 27 mio. kr. Også på medarbejdersiden har man haft vokseværk, og derfor er man p.t. i gang med at bygge nye lokaler i Aalborg, og går alt efter planen, skal virksomhedens udvikling flyttes hertil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125