23948sdkhjf

Dansk softwarevirksomhed indgår kontrakt med Saab.

Birkerød-virksomheden DLTS har indgået en millionkontrakt med svenske Saab om levering af simulationsprogrammer til det nye Gripen Next Generation.
DLTS (Danish Learning & Training Systems), som er ejet af Cadpeople og Corena Danmark, kommer til at spille en nøglerolle i forhold til at holde det svenske kampfly Gripen NG sikkert på vingerne. DLTS’ computersimulerede træning af mekanikere skal effektivisere logistikken på Saabs kampfly Gripen Next Generation, der er under udvikling for at blive tilbudt til blandt andet Danmark som afløser for F16-flyet.

Konceptet, som DLTS leverer til Saab, er en slags computerspil, som et team af mekanikere kan bruge til fx at øve sig i at skifte flyets motor, uden at flyet behøver at stå på jorden og dermed afbryde sine operationer. DLTS’ simulation øger dermed kampflyets operative rådighedsgrad.

Kontrakten har en værdi af 6 mio. kr., men kan vokse til 80 mio. kr. over en 15 års periode, hvis Danmark beslutter sig for at anskaffe Gripen NG som afløser for flyvevåbnets aldrende F16-jagere.

Kontrakten omfatter indledningsvis tre projekter vedrørende udvikling af simulatorer til computerbaseret mekanikertræning. Systemerne skal integreres med Gripen NG’s produktdatamodeller og tekniske dokumentation. Disse projekter er særligt vigtige for udviklingen af Gripen NG’s robuste logistiske koncept til internationale operationer. Kontrakten indebærer også overførsel af teknisk knowhow fra Saab til DLTS samt tilpasning af Gripen NG’s vedligeholdelsesprogram til danske forhold.

- Vi oplever en stigende interesse for Gripen NG som den teknologisk og økonomisk bedste løsning som fremtidigt kampfly for Danmark. Det er derfor vigtigt for os at finde kompetente industripartnere i Danmark, som kan bidrage til videreudviklingen af flyet igennem dets livscyklus. Vores samarbejde med virksomheder som DLTS, Corena, Cadpeople og Danish Aerotech er et godt eksempel på et industrielt team, som vil berige Gripen NG i fremtiden, siger Kjell Möller, Senior Vice President, Saab Industrial Cooperation.

Kilde: Cadpeople - http://www.cadpeople.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485