23948sdkhjf

Unge lydiværksættere går fra start efter hele verden

Innovation og eksport er på playlisten, når Danish Sound Day løber af stablen den 12. maj.
Torsdag den 12. maj sætter Innovationsnetværket Dansk Lyd fokus på dansk lyd gennem Danish Sound Day 2016.

På dagen kan du møde de unge iværksættere bag succesvirksomheden Soundboks, og du kan opleve eksempler fra Innovationsnetværket Dansk Lyds tre strategiske temaer: Sound Solutions for Healthcare, Digital & Creative Sound Solutions, og Urban & Environmental Sound Solution. Derudover vil den nyeste forskning og de – måske – kommende kommercielle succeser blive pitchet.
Siden 2009 har Innovationsnetværket Dansk Lyd gennem innovationsprojekter, konferencer, workshops og internationale aktiviteter stået som en central partner i udviklingen af den danske lydbranche, som med en årlig vækstrate på cirka 6 procent genererer mere end 30 milliarder kroner i årlig omsætning, heraf går mere end 85 procent til eksport.

- Hos Innovationsnetværket Dansk Lyd er vi meget optaget af at sikre den fortsatte vækst. Vi kan blandt andet se, at mange nye iværksættere har en helt anden tilgang til det at skabe en karriere. Der er et større internationaliseringsfokus hos de helt unge. Hvis de mener, at de har et verdensprodukt, så går de fra start efter hele verden. Vi kan også se, at financieringen hentes meget bredt – og bredt internationalt, fortæller direktør i Innovationsnetværket Dansk Lyd, Jan Larsen.

Råd fra eksperter og unge iværksættere
I forbindelse med Danish Sound Day 2016 vil et panel bestående af blandt andet af direktør og serieiværksætter Søren Louis Pedersen, LitePoint; direktør Adam Lebech, DI Digital, Dansk Industri; direktør Mads Váczy Kragh, Væksthus Sjæland og Vækstfabrikkerne og professor, institutdirektør Rasmus Larsen, DTU Compute, Danmarks Tekniske Universitet vil komme med bud på, hvordan mindre danske virksomheder kan blive bedre til at skalere og komme ud over landets grænser.

Danish Sound Day 2016 præsenterer også, et af de danske virksomheder, som med ekspresfart og med Innovationsnetværket Dansk Lyd på sidelinjen, er kommet ud over landets grænser, Soundboks. De første måneder af 2016 har de været en del af Sillicon Valleys prestigefyldte vækst-miljø, Y-combinator.

- I forbindelse med forløbet på Y-combinator var der hele tiden et enkelt mantra, der blev prentet ind os. Du skal hele tiden tænke større, og aldrig være mæt. Og så er produktet ’kongen’. Du skal hele tiden arbejde på at gøre det bedre – og så skal du tale med dine kunder om produktet, siger Jesper Theil Thomsen sammen med sine gymnasiekammerater Christoffer Nyvold og Hajlte Emilio Wieth har ført Soundboks til millionligaen.

Dagen slutter med en uddeling af Young Researcher Award, Startup Award og Årets Lydpris.

Danish Sound Day 2016, torsdag den 12. maj folder sig ud på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rosenørns Alle 22, 1970 Frederiksberg C.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078