23948sdkhjf

Mobilt testlab til analyse af industrielle RFID systemer

Mange virksomheder erfarer, at RFID installationer i produktionsmiljøer ikke fungerer som forventet.
IDzone har derfor gennem de sidste år fået mange henvendelser, om det var muligt enten at måle systemets læsefelt eller tilbyde forbedringer til eksisterende installationer. At rette op på fejl i et eksisterende system er endnu sværere end at lave et nyt system, fordi der er flere bindinger, der skal tages hensyn til.

Årsagen til problemerne er ofte i samspillet mellem RFID og omgivelserne. Det har indtil nu været svært at beregne eller måle omgivelsernes indflydelse på RFID-signalerne, og mulighederne for at regulere i forhold til støj og magnetisme i omgivelserne har været begrænsede. Faktorer det tit er svært at ændre på, men som man bliver nødt til at kalkulere med i de tekniske beregninger.

I mange af disse systemer er RFID antennen indbygget i en produktionslinie eller –maskine, hvor standardantenner ofte passer dårligt ind af den simple årsag, at de fysiske rammer er for snævre, eller fordi det ikke er muligt at justere antennens impedans i forhold til omgivelserne.

- På den baggrund, fik vi ideen til at udvikle et mobilt system til måling af læsefeltet i RFID (HF) installationer, og fordi vi i forbindelse med et konkret projekt havde behov for at eftervise effektiviteten i de antenner, som vi udviklede, udtaler udviklingsingeniør Bent Jakobsen fra IDzone, og han fortsætter:

- Et andet meget udtalt problem i RFID installationer er nemlig den meget store forskel, der er på de enkelte tags signalfølsomhed. Vi har set forskel på op til 50 % på læseafstanden for to ”identiske” tags. Det mobile testlab afslører nemlig også den type af fejl i systemerne.

Systemet har allerede vist sin effekt ved udvikling af antenner til en automatisk produktionslinie hos Wouter Witzel EuroValve i Holland, et datterselskab i det danske selskab AVK Holding. Og systemet gør lige nu gavn ved udvikling af en antenne, der skal indbygges i en vaskerimaskine, ligesom det har eftervist læsefeltets styrke i en eksisterede RFID-gate med to porte.

Med det mobile testlaboratorium kan man måle en antenne både i laboratorieopstilling og ude i de fysiske omgivelser, hvor den færdige antenne skal fungere. Resultater af målingerne beskriver antennens impedans, godhed og læsefeltets form og udstrækning, alle analyser der beskriver systemernes læsefelt og kapacitet, og som kan anvendes som reference for systemet.

At systemet er mobilt betyder, at eksisterende RFID installationer kan analyseres i deres eget produktionsmiljø, og at modeller for nye installationer kan testes, før de sættes i produktion.

Som en synergieffekt af det mobile testlab har IDzone udviklet en særlig transformatorkoblet antenne-regulator, der giver vide rammer for justering af antennen i industrielle omgivelser, hvilket betyder, at man i de fleste tilfælde nu opnår bedre læseafstand med designede antenner end med standardantenner. Det gælder både for short-range og long-range antenner. I nogle tilfælde har det endda vist sig, at man kan anvende feltet uden for antennen, hvis pladsen er sparsom.

- Vi kan allerede nu se, at analyserne giver en kortere indkøring, hvilket betyder meget i kørende produktionslinier, slutter Rita Westergaard, partner i IDzone.

Kilde: IDZone

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.534