23948sdkhjf

Haldor Topsøe vil sælge brændelsceller for milliarder i 2015

En af de største satsninger i koncernens historie skal omdannes til en milliardforretning allerede i 2015.
Allerede sidst på året begynder Haldor Topsøe, i datterselskabet Topsoe Fuel Cell, at producere brændselsceller på en ny fabrik i Lyngby. Dermed tager koncernen endnu et skridt i det erhvervseventyr, som man regner med for alvor begynder at boome i det kommende årti. Efter planen skal der nemlig blot produceres 5 MW på den nye fabrik i det første år, men den produktion ventes at blive mangedoblet i årene efter. Det skriver Børsen.

- Strategien er, at brændselscelleforretningen skal løbe rundt i 2011. Derefter skal vi ind og lave et spring i produktionen, så den bliver et par hundrede gange større omkring 2015. Det vil være en milliardforretning, og det betyder, at vi skal have partnere ind. Vi er ikke selv specialister i at køre en produktion af den art, udtaler direktør i Topsøe, Jens Rostrup-Nielsen, til Børsen.

Han erkender dog, at der endnu er lang vej, før produkterne kan blive konkurrencedygtige med andre former for energi. Til gengæld satser Haldor Topsøe hårdt på at udvikle brændselsceller, der er langt mere anvendelige, end de brændselsceller der i dag kun fungerer med rent brint. Derfor har man kastet sig over de såkaldte SOFC’er, der kan fungere på en mængde forskellige brændselsstoffer som fx etanol, metanol, naturgas, brint, men senere også fx amoniakgas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078