23948sdkhjf

Ny virksomhed med fokus på optiske lyn-sensorer etableret i Danmark

North Sensor A/S er navnet på den nystartede virksomhed, som satser på at blive den førende virksomhed indenfor sit felt og sætter med sin sensor-teknologi nye standarder for fremtidens sensorer indenfor høj energi lyn-, strøm- og spændingsmålinger.
Indtil nu har det ikke været muligt at få det fulde kendskab til et lyns elektriske parametre og få det fulde billede af lynets komposition. Dette er nu muligt takket være en teknologi baseret på den kendte Faraday effekt, hvorved selve det felt lyn-strømmen forårsager, er i stand til at påvirke lys, som sendes gennem et diamagnetisk materiale. Påvirkningen kan omformes til en variabel spænding gennem en fotodiode, således at spændingskurven er ækvivalent med lynstrømmen.

Produktet, som bliver det første i en række af produkter, alle baseret på den samme grundlæggende teknologi, vil blive lanceret i slutningen af 2008.

Kundegrundlaget bliver i første omgang vindmøllebranchen, men også flyindustrien er begyndt at vise interesse for produktet. Senere vil der blive set på andre beslægtede brancher, som har det til fælles, at man vil vide mere om, hvad der sker, når lynet rammer udsatte tekniske installationer.

North Sensor A/S vil i tillæg til egne produkter markedsføre beslægtede produkter fra andre producenter af optiske sensorer.

Kilde: North Sensor A/S - http://www.northsensor.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062