23948sdkhjf

Kinesisk milliardinvestering i omstridt 3G-standard

Kineserne har ikke opgivet at blive konkurrencedygtige indenfor 3G-mobiltelefoni og sætter nu turbo på udviklingen af den såkaldte TDSCDMA-standard.
Den omstridte teknologi har ellers været erklæret dødsdømt i konkurrence med de vestlige CDMA- og WCDMA-standarder, og senest har investorer som Nokia og Motorola helt afvist den kinesiske standard. Men det er kineserne øjensynlig ligeglade med, og nu investerer det kinesiske styre nye milliarder i udviklingen af standarden gennem Kinas tre statslige teleselskaber. Det skriver Børsen.

Teleselskabet China Unicom vil alene investere 100 mia. kinesiske yuan, hvilket svarer til små 75 mia. kr. Men også de to konkurrerende selskaber China Telecom og China Mobile er parat med milliarder af yuan til den kinesiske teknologi.

Baggrunden for de massive investeringer er en beslutning fra den kinesiske regering om at videreudvikle TDSCDMA-standarden således, at Kina har et alternativ til de to vestlige standarder. Derfor vil den kinesiske regering selv finansiere teleselskabernes udgifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067