23948sdkhjf

Spår usikkerhed om årets resultat hos Martin

Halvårsregnskabet fra lysproducenten Martin bød på faldende omsætning og overskud på grund af frasalget af datterselskabet Martin Security Smoke.
Martin realiserede i første halvår 2008 en omsætning på 558,7 mio. kr. mod 594,3 mio. kr. i 2007. Overskuddet før skat faldt ligeledes fra 39,1 mio. kr. til 35,7 mio. kr. Tilbagegangen kan henføres til lavere afregningskurser på faktureringsvalutaerne samt mistet omsætning som følge af frasalget af forretningsenheden Martin Security Smoke . Den underliggende aktivitet er således på samme niveau som i første halvår 2007, der i øvrigt var kendetegnet ved en rekordhøj aktivitet og en meget stor fremgang i forhold til året før.

I alt forventer Martin at realisere en omsætning på ca. 1,2 mia. kr. i hele regnskabsåret. Forventningerne før skat fastholdes ligeledes på 70 mio. kr., hvilket dog er behæftet med en vis usikkerhed.

- Helt afgørende for realiseringen af dette er imidlertid markedets positive modtagelse af de væsentlige produktlanceringer, der vil ske i tredje og fjerde kvartal 2008. Herunder især modtagelsen af MAC III og et nyt markedsrevolutionerende, fleksibelt udendørs lysvægsprodukt, som begge rummer et betydeligt salgspotentiale, skriver Martin i sit halvårsregnskab.

For moderselskabet Schouw & Co. blev der tale om et halvår med fremgang. Resultatet før skat steg med 37 mio. kr. til 122 mio. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064