23948sdkhjf

Danionics henter første storordre

Den danske batteriproducent havde som ventet underskud på driften i første halvår af 2008, men nu er de første storkunder begyndt at placere ordrer hos virksomheden.
Første halvår bød helt som ventet på et nettounderskud på 1,5 mio. kr. for Danionics før indregning af værdiregulering i Danionics Asia på 5 mio. kr. Dermed blev det til et samlet resultat før skat på -6,45 mio. kr. Forventningerne til hele året er uændret et underskud på 2-3 mio. kr. før indregning af andelen af årets resultat eller værdiregulering i Danionics Asia. Heller ikke i dette halvår er der bogført nogen omsætning af betydning, men på den front begynder det at lysne for batteriproducenten.

- Joint-venturet fastholder stadig sin nye strategi, som er koncentreret om at udvikle et tæt samarbejde med et begrænset antal store kunder. Tre af disse store kunder gennemførte auditering af fabrikken i løbet af første halvår 2008. To af disse auditeringer er endeligt afsluttede, og den første af de store kunder har nu placeret en produktionsordre på 50.000 batterier til levering i september 2008. Den anden store kunde har bekræftet sin interesse i et samarbejde og har bestilt test-batterier fra Danionics til et specifikt produkt, skriver Danionics i en fondsbørsmeddelelse.

Derudover har en ny fjerde stor kunde testet og godkendt et Danionics batteri, og denne kunde har placeret en prøveordre på 20.000 batterier i september 2008. Danionics har nu 11 aktive kunder og på nuværende tidspunkt en ordrebog for september på 140.000 batterier. Mens dette er det største antal hidtil for én måned, så er der stadig langt til break-even og yderligere vækst vil være afhængig af kundernes succes i markedet med deres produkter.

Danionics oplevede dog også produktionsproblemer i løbet af første halvår. En række problemer med virksomhedens testbatterier viste sig at være et generelt problem. I løbet af juli blev kilden til det tekniske problem identificeret. Det viste sig, at en underleverandør af elektroder havde ændret det materiale, der indgik i dennes produkt, og at fabrikken ikke havde opdaget dette. Denne udvikling har derfor fået Danionics til at incource produktionen af elektroder således, at man nu er i gang med at bygge to produktionslinjer til formålet. Målet er, at alle elektroder produceres i eget regi inden udgangen af første kvartal 2009.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079