23948sdkhjf

Vestas får Danmarks største computer

En ny supercomputer skal hjælpe den danske vindmølleproducent med at foretage vindberegninger, der skal mindske overbelastningen af møllens komponenter.
Ifølge Version2 indeholder den nye supercomputer 1.344 kerner med hver 3,33 Ghx, 2.760 GB RAM samt 25 TB harddisk. Endnu vides det dog ikke præcist, hvor stor computerens regnekraft bliver, men Lars Christian Christiansen, Vice President for Wind & Site Competence Centre i Vestas, regner med, at den vil ende blandt de 250 største computere i verden. Efter planen skal den nye computer tages i brug 15. september.

- Når maskinen er blevet installeret, kører vi en benchmark på den fra top500.org, som sikrer, at alle supercomputere bliver testet ens. Og hardwaren taget i betragtning burde den havne i øvre halvdel af top 500, udtaler han til Version2.

Computeren skal bruges til komplicerede analyser af vindforhold. Ved hjælp af landskabsmålinger og simuleringer af vinden vil man placere møllerne, så de udnytter vinden bedst muligt uden at fx generator og vinger overbelastes.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11