23948sdkhjf

Mange virksomheder snyder stadig med elskrot

Selv om det siden 2006 har været lovpligtigt for producenter og importører af elektronik at registrere sig, findes der i dag op mod 1.800 virksomheder, der ikke bidrager til at betale skrotningen.
Konklusionen kommer fra en rapport udarbejdet for Miljøstyrelsen af konsulentvirksomheden Planmiljø. Her fremgår det, at op mod 1.800 virksomheder ikke er registreret i det såkaldte WEEE-System, som man ellers har været forpligtet til siden april 2006. WEEE-systemet står for at fordele ansvarsbyrden for skrotning af elektronik, og i dag er ca. 1.000 virksomheder en del af den lovpligtige orden. Det skriver Børsen.

- Det betyder, at de virksomheder, der følger reglerne, kommer til at betale hele regningen for behandlingen af det miljøfarlige affald. Imens sidder de mange freeriders på bagsmækken og nyder, at konkurrenterne betaler for deres affald, udtaler Bjørn Bauer, direktør i Planmiljø, til Børsen.

Hos Miljøstyrelsen, der har tilsynspligten med virksomhederne, erkender funktionsleder Lis Vedel, at jagten på gratisterne har været nedprioriteret. Til gengæld lover hun, at der i efteråret vil blive sat ekstra fokus på problemet.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11