23948sdkhjf

25 års jubilæum hos Lodam

En markant sønderjysk erhvervsleder, administrerende direktør Jens Andersen, kan mandag den 1. september fejre 25 års jubilæum for sin ansættelse i Sønderborg-virksomheden Lodam A/S.
Jens Andersen, 58 år, er født og opvokset i Sønderjylland, uddannet rørlægger og maskiningeniør med termodynamik som speciale. Interessen for køleteknologi førte til ansættelser hos først Vestfrost i Esbjerg og senere Danfoss i Nordborg. I 1983 kom Jens Andersen til Lodam, hvor han fik ansvaret for at opbygge en varmepumpedivision.

Over en årrække deltog Jens Andersen sammen med kollegerne Poul Arne Jessen og Jens Johansen i et glidende generationsskifte. I 2003 var Jens Andersen hovedaktionær i selskabet, der på det tidspunkt bestod af Lodam automation og Lodam electronics.

I 2005 blev Lodam automation solgt til tre ledende medarbejdere med Jens Andersens hjælp. Den ny virksomhed blev døbt Daniit. Jens Andersen fortsatte med syv medarbejdere Lodam electronic med fokus på udvikling af elektroniske styringer til især produkter, hvor køleprocessen indgår. Et stort projekt har været at udvikle en ny styring til kølecontainere. Den patenterede løsning, som Lodam i samarbejde med Maersk Container Industri, Danfoss og Bitzer har udviklet, reducerer blandt andet energiforbruget med godt 30 %.

Løsningen er blevet en succes, og Lodam beskæftiger nu 33 medarbejdere. Produktionen er outsourcet til Thailand.

Virksomheden har to gange været blandt de ti bedste i Innovation Cup. Dagbladet Børsen har kåret Lodam til Gazelle-virksomhed, og virksomheden var blandt de bedste i konkurrencen ”A Great Place to Work”.

I 2007 solgte Jens Andersen virksomheden til den tyske Bitzer koncern, der er en af verdens største producenter af kompressorer til køling og aircondition. Jens Andersen står frem til årsskiftet stadig i spidsen for det danske selskab.

Jens Andersen er kendt som en visionær leder. Sammen med Danfoss-chefen Jørgen Mads Clausen har han samlet hovedparten af de danske køleteknologiske virksomheder i erhvervsklyngen KøleVirksomhedsCenter Alsion (KVCA) i Sønderborg. De knap 30 virksomheder beskæftiger godt 15.000 medarbejdere. Med Jens Andersen som formand søger erhvervsklyngen i samarbejde med blandt andre Syddansk Universitet at etablere en køleteknologisk masteruddannelse.

Privat er Jens Andersen en ivrig sportsudøver. Han har på højt niveau dyrket blandt andet fodbold, tennis og badminton. På golfbanen er handicappet 11,3. Den nyeste interesse er windsurfing.

Jens Andersen er gift med Inge, og parret, der bor i Sønderborg, har tre voksne børn.

Kilde: Lodam Electronics

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063