23948sdkhjf

Forsvarsminister tager F-35-forsinkelse med stoisk ro

Det er helt naturligt, at et nyt fly som F-35 oplever fejl og bliver forsinket, siger forsvarsministeren.
Det giver ingen anledning til bekymring hos forsvarsminister Peter Christensen, at det amerikanske forsvarsministerium har meldt ud, at F-35-flyene bliver forsinket med yderligere et halvt år.

Den sidste test af det ufærdige kampfly skulle have fundet sted til næste år, men ifølge amerikanerne bliver det nu tidligst i 2018.

Men sådanne forsinkelser er forventelige, mener Peter Christensen.

- Det er jo et udviklingsprojekt, hvor man skal rette fejl løbende, så der vil komme masser af eksempler på den slags fremadrettet. Det er nærmest forudsigeligt, for en af grundene til, at man tester er jo at finde fejl.

- Så det, mener jeg, er naturligt og en del af de risici, man løber, når man køber et helt nyt fly, siger han.

Den forsinkede "final test" har umiddelbart ikke rykket ved producentens forventning om, at det moderne kampfly skal være fuldt operativt i 2018, og derfor føler forsvarsministeren sig overbevist om, at det hele vil være ordnet, når Danmark modtager de første fly.

- Vi skal først have leveret det første danske fly i 2021, og derfor vil vi også være mere sikre, når vi får vores fly, siger Peter Christensen.

Men F-16-flyene kan ikke flyve længere end til 2024. Hvad hvis forsinkelser kommer til at skubbe leverancen af de nye danske fly?

- Der er meget langt til det produktionsslot, der hedder 2021, og der er mange andre købere, der får produceret fly i de tre år, så det er jeg overhovedet ikke bekymret for.

Blandt de lande, der står foran Danmark i produktionskøen, er Norge og Holland, der begge har fået leveret deres første eksemplarer af F-35'eren.

Flyene er foreløbig leveret i USA, hvor de europæiske piloter har påbegyndt et træningsforløb, men mandag landede det første F-35 i Nordeuropa, da Holland fik besøg af et af de ombejlede kampfly.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078