23948sdkhjf

Danske industriarbejdere er skeptiske overfor udenlandske kolleger

For øjeblikket hentes der masser af udenlandsk arbejdskraft til Danmark, men en undersøgelse viser, at et stort flertal af deres danske kolleger stadig er mistænkelige over for dem.
Ifølge Erhvervsbladet viser en undersøgelse foretaget af Zapera for vikarbureauet Adecco, at der stadig er stor skepsis blandt danske arbejdere over for udenlandske kolleger. I alt er 240 virksomhedsledere blevet spurgt, og af dem erklærer tre fjerdedele, at de danske medarbejdere på deres arbejdsplads er imod udenlandsk arbejdskraft.

Specielt ét punkt er ømtåleligt – udlændingenes løn er ofte i fokus. De danske medarbejdere vil gerne sikre sig, at tilgangen af udenlandsk arbejdskraft ikke kommer til at betyde ringere løn- og arbejdsforhold for dem selv på længere sigt. Derfor anbefaler Kurt Hedemand, konsulent hos 3F, at man generelt er åbne og informerer om de udenlandske kollegers arbejdsvilkår.

- Der opstår stadig myter, fordi virksomhederne ikke informerer de ansatte godt nok. Ofte bekymrer de ansatte sig helt uden grund, men det er ikke fordi, de har noget imod udlændingene generelt. De frygter simpelthen for deres løn- og ansættelsesvilkår, udtaler han til Erhvervsbladet.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094