23948sdkhjf

Athena IT-Group vil børsnoteres i Hamborg

Som et led i selskabets strategi for en ekspansion på det tyske marked er Athena i gang med at undersøge mulighederne for at blive noteret på børsen i Hamborg (Hamburger Börse).
Athena har siden sin optagelse til handel på First North i maj 2007 fulgt en opkøbsstrategi, som har medført opkøbet af tyske More IT i Flensborg for 7 mio. kr. i juni 2007 samt det førende danske hosting firma Munk Hosting i Odense for 60 mio. kr. i november 2007. Opkøbene har givet selskabet en stærk position som leverandør af it-outsourcing og hosting i Danmark, og Athena planlægger nu at videreføre denne strategi på det tyske marked:

- Vi oplever, at det tyske marked er klar til vores it-outsourcing-koncept, og vi ser store muligheder i at være blandt de første med ekspertise i blandt andet fjernbackup og driftshosting til mindre og mellemstore virksomheder på det nordtyske marked, siger Peter Kroul, administrerende direktør i Athena IT-Group

Vil skabe ny storspiller i både Danmark og Nordtyskland
Emissionen og dobbeltnoteringen er den første af sin art nogensinde. Der har ikke tidligere været danske selskaber, som har foretaget en dobbeltnotering i Danmark og Tyskland. Med noteringen på den tyske børs og den nye aktieemission går Athena efter at tiltrække en lang række nye investorer – specielt blandt det store antal danske investorer, som er bosat i Hamborg-området. Og formålet er både at skabe øget likviditet i aktien og større fokus på aktien.

- Vi har en klar strategi om at skabe en ny storspiller på det nordtyske og danske marked for it-outsourcing til mindre og mellemstore virksomheder. Vi vurderer, at markedet syd for grænsen til Hamborg er ca. tre gange så stort som det danske, og med vores ekspertise inden for it-outsourcing er det naturligt for os at gå efter at vinde en stor andel af det relativt nye nordtyske marked. Med vores produkter og ydelser er vi first-mover på det tyske marked, men efterspørgslen er der, og det vil vi udnytte, siger Peter Kroul.

Ambitiøse vækst- og resultatmålsætninger
Athena håber at nå en omsætning på 250 mio. kr. i 2010/2011 via yderligere opkøb i branchen. For regnskabsåret 2008/2009 regner selskabet med en omsætning i nærheden af 100 mio. kr. og et resultat før skat og afskrivninger (EBITDA) på minimum 10 %., men det er selskabets mål at nå et EBITDA på minimum 20 %. i efterfølgende regnskabsår. Athena har allerede konsolideret to hostingcentre i Danmark og forventer at høste frugterne af dette allerede i indeværende regnskabsår. Yderligere opkøb skal medvirke til at skabe øget indtjening via stordriftsfordele.

Kilde: First North

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078