23948sdkhjf

Nu skal elektronikken være biologisk nedbrydelig

Flere af verdens store elektronikproducenter er nu for alvor begyndt at eksperimentere med mere miljøvenlig produktion.
Flere mobiltelefonproducenter eksperimenterer for øjeblikket med at producere mere miljøvenlige telefoner. Samsung har lavet en telefon, hvor der blandt andet er brugt majsekstrakt , og konkurrenten Nokia har eksperimenteret med en model, hvor man har gjort brug af gamle aluminiumsdåser og brugte bildæk . Det skriver Ingeniøren.

Grunden er naturligvis det øgede miljøfokus, der er på specielt udtjent elektronik, men også det faktum at der på længere sigt er et behov for fx at udfase oliebaseret plastik og erstatte det med bioplastik eller andre nedbrydelige materialer.

- Vi løber måske tør for olie om 50 år, så vi er nødt til at finde alternativer nu. I dag handler det nok mest om branding for producenterne, for bioplastik er stadig for dyrt at producere i forhold til at bruge olie. En dag vil det dog ikke længere kun være en grøn niche, men en nødvendighed, siger Astrid Boisen, der er projektleder hos Novozymes og med i en forskergruppe på DTU, som er finansieret af Højteknologifonden og fokuserer på bioplastik, til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095