23948sdkhjf

Dansk solcelleindustri er sakket bagud

Hvad der tegnede til at blive en milliardindustri er blot endt som en lille niche i Danmark. Andre lande har for længst overhalet os, når det gælder produktion af solceller.
Danmark var ellers et af foregangslandene, da man i sin tid udviklede solcelleteknologien, men i dag er vi for længst blev overhalet af andre lande – heriblandt Norge, hvor solcellegiganten REC er den dominerende virksomhed. Dermed er en ellers lovende industri efterhånden blevet reduceret til lidt af en nicheproduktion i Danmark. Det skriver Børsen

- Vi havde et forskningscenter på området, og var egentlig meget godt med. Men man skabte aldrig rammerne for et hjemmemarked på samme måde, som man gjorde for vind. Det er fuldstændig afgørende, udtaler direktør for Danfoss Solar Inverters, Henrik Rauenkjær, der er en af Danmarks få virksomheder inden for solenergi.

På forskningsplan arbejdes der dog stadig med solenergi i Danmark, og på Risø DTU er man for øjeblikket ved at udvikle en tredjegenerations solcelle baseret på plastik. Her er det håbet, at man igen kan gøre Danmark til en af de førende lande inden for solenergi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125