23948sdkhjf

Nokia efterlyser danske mobiludviklere

På Mobile Monday, som afholdes den 6. oktober 2008 i København, vil repræsentanter fra Forum Nokia præsentere en række samarbejdsmuligheder for innovative danske opstartsvirksomheder og mobiludviklere.
- Danmark er et af de lande i verden, der er længst fremme på mobilområdet, og vi har ry for at have fostret en lang række dygtige udviklere af programmer og indhold til mobiltelefoner. Forum Nokia vil meget gerne i dialog med udviklere og start-ups, som har brug for en samarbejdspartner af Nokias kaliber, udtaler Pouline Middleton direktør i Crossroads Copenhagen, der er den danske arrangør af Mobile Monday.

På indholdsområdet er Forum Nokia interesseret i at komme i dialog med firmaer, der arbejder med personaliserede og lokationsbaserede mobile løsninger. Det kan være tjenester, der kan genkende ens personlige præferencer og kan oplyse, når man nærmer sig et sted, der er relevant for en.

Et typisk eksempel på en mobilapplikation er et spil. Men mange kender også funktionen, hvor typen af ringetone afhænger af, hvem der ringer op. Man kan f.eks. sætte sin telefon til at sige ”Mor ringer”, når hun ringer. Mobiler med GPS kan med den rette applikation kodes således, at når telefonen kommer ind i bestemte GPS-koordinater, der er defineret af brugeren, så slår telefonen f.eks. over på lydløs. Det er praktisk, hvis man ofte glemmer at slå lyden fra i biografen.

Forum Nokia tilbyder udviklingsplatforme, teknisk support og konsulentbistand. Via samarbejdet med Crossroads Copenhagen vil det fremover blive muligt for danske mobiludviklere hurtigt at få forbindelse med de rigtige mennesker i selve Nokia, som det ellers kan være svært at komme igennem til på egen hånd.

Crossroads Copenhagen fungerer således som matchmaker mellem de rigtige folk i Nokia og de innovative tredjepartsudviklere. Formålet er at skabe innovation i markedet.

- Der er mulighed for at få et match i stand, som kan udvikle en lille virksomhed til en god forretning. Med Forum Nokia kan man f.eks. få teknisk support, adgang til prototype-devices og konsulentrådgivning inden for emner, der relaterer sig til udvikling. Derudover kan man via et samarbejde med Nokia nå de globale markeder, udtaler Benjamin Roszczewski, der er business development manager i Forum Nokia. Roszczewski præsenterer Nokias udviklingstilbud til virksomhederne på Mobile Monday.

Nokia efterlyser innovation, og den kan fås via de kreative udviklere og start-ups, der kan tilføje unikke og værdifulde applikationer både til markedet generelt og Nokias produkter i særdeleshed.

Crossroads Copenhagen ser derfor frem til at arrangere møder mellem repræsentanter fra Forum Nokia og en masse spændende danske, innovative projekter og virksomheder på Mobile Monday den 6. oktober.

Kilde: Crossroads Copenhagen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156