23948sdkhjf

Siemens opkøber Danfysiks partikelterapi-division

Siemens Healthcare har opkøbt Danfysik A/S’ partikelterapi-division. Danfysik, der er beliggende i Jyllinge, er en førende producent af partikelacceleratorer. Disse acceleratorer er et nøgleelement i Siemens partikelterapiløsninger, en avanceret og meget præcis teknologi, der anvendes i kræftbehandling.
Med opkøbet styrkes Siemens Healthcare i Danmark med 107 medarbejdere, som skal sikre Siemens fremtidige udvikling og produktion af partikelterapi.

Med opkøbet får Siemens ubegrænset adgang til ”state of the art” acceleratorteknologi. Handlen skal godkendes af myndighederne og forventes afsluttet med udgangen af oktober. Divisionen og de 107 ansatte vil herefter blive integreret i Siemens A/S. Parterne har aftalt at holde salgsprisen fortrolig.

Siemens og Danfysik har arbejdet sammen i fire år for at udvikle og fremme brugen af acceleratorteknologi. Acceleratorer anvendes i partikelterapiløsninger til at bringe protoner eller tungere ioner op på en fart, der svarer til 70% af lysets hastighed. Det medfører, at partiklerne kan ramme en cancercelle meget akkurat og derved destruere cellerne med mindst mulig skade på det omkringliggende væv.

Teknologien anvendes blandt andet i aktuelle Siemens-løsninger i Kiel og Marburg/Gießen. Da Siemens er ansvarlig for den tekniske gennemførsel og vedligehold af disse og lignende projekter, har Siemens besluttet at opkøbe ikke alene teknologien men også den teknologiske ekspertise og knowhow, som medarbejderne i Danfysiks partikelterapi-division besidder.

- I takt med, at antallet af kræfttilfælde stiger, stiger behovet for nye teknologier, der kan opdage og behandle cancersygdommen, hurtigt og effektivt i mindst samme takt, forklarer Thomas Miller, CEO i Siemens Healthcares Workflow & Solutions division.

- Vi møder dette behov med integrerede løsninger, som forener innovative billeddiagnostik- og laboratorieteknologier, herunder partikelterapi til hurtigere diagnose- og behandlingsforløb.

- Med opkøbet får vi en ledende position i Danmark inden for udviklingen af partikelterapi og bliver i stand til at nå det næste niveau af klinisk integration inden for cancerbehandling til gavn for vores kunder og ikke mindst patienter. Vi ser frem til at byde velkommen til vores nye kollegaer fra Danfysik , udtaler Jukka Pertola, adm. direktør, Siemens A/S.

- Vi har investeret i udviklingen af partikelterapi området for Siemens inden for de seneste fire år på baggrund af vores ekspertise inden for systemer og komponenter til partikel-acceleratorer og for os er det derfor naturligt, at Siemens driver vores partikelterapi division videre. Vi er meget stolte og begejstrede over, at disse aktiviteter kan fortsætte i en global virksomhed som Siemens med høje ambitioner inden for partikel terapiområdet. Vi vil nu fokusere på vores to øvrige forretninger, siger Søren Rathmann, bestyrelsesformand i Danfysik A/S.

Kilde: Siemens A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094