23948sdkhjf

Vindmøllefabrikanter presser underleverandører til fusioner

Fabrikanter som Vestas og Siemens ligger i stigende grad pres på underleverandørerne med henblik på fusioner, der kan imødekomme de stadigt højere leveringskrav.
Væksten i vindmølleindustrien er enorm, og skal efterspørgslen kunne efterkommes, er det nødvendigt med en konsolidering af underleverandør-markedet. Så enkelt er budskabet fra flere af de store vindmølleproducenter. For dem er det nemlig vigtigt, at underleverandørerne er til stede på de store vækstmarkeder som USA og Kina, og her er det utilstrækkeligt blot at være lille dansk underleverandør. Det skriver Børsen.

- De store producenter bekymrer sig over, om deres underleverandører er i stand til at følge dem med ud i verden, for der er stor forskel på at være producent på Fyn og i Shanghai, udtaler Jesper Øhlenschlæger, der står bag Skykon, som er et underleverandørselskab under investeringsselskabet Evo Energy, til Børsen.

Tendensen bekræftes blandt andet af Rune Moesgaard, der er økonom hos Vindmølleindustrien. Han understreger, at industrien stadig er meget ung med mange knopskydninger, og at der er et behov for at bringe disse sammen. Derfor vurderer han, at der kommer til at ske en omfattende konsolidering i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14